Oslo Business Forum

Universitetets Aula

Konferanser er noe vi mennesker har hatt i årrekker. Disse fokuserer på å bringe en rekke mennesker sammen i person for å dele ideer. I stedet for å dele ideer over bøker, blogger eller andre former for kommunikasjon, så samles alle de kloke hodene i et rom. En konferanse kan handle om mye rart, men de vanligste er nok de som omhandler vitenskap og business. Dette er simpelthen to disipliner som ofte har mange forskjellige syn på hvordan ting skal og bør gjøres. Derfor leder det ofte til mange interessante situasjoner. Spesielt konferanser for bedrifter har vokst i sin popularitet her til lands, og nå for tiden har vi kanskje noen av de mest spennende konferansene der ute. Blant disse finner vi Oslo Business Forum, som om du leste tittelen sikkert kunne gjette at denne artikkelen vil handle om. Enten du eier en underholdningsnettside eller en restaurant, så er denne noe for deg. Tross kun et par år på baken, så har denne konferansen vokst til en av de aller største i Norge, og nå som Barack Obama også skal dukke opp, så skal vi ikke se bort i fra at Oslo Business Forum blir en av de mest ettertraktede i hele Europa.

Konferansen startet i det spede i 2015, da studentene Christoffer Omberg og Marius Røed Wang hadde en visjon om å tiltrekke en stor taler til Oslo. Det hadde rett og slett ingen fått til før. Mange kjendiser og store navn hadde tidligere besøkt både Oslo og andre norske byer, men ingen av disse hadde tatt til talerstolen. Da Omberg og Wang endelig fikk napp hos selveste Sir Alex Ferguson, mange fotballelskeres store kjærlighet, droppet de to guttene ut av studiene sine ved universitetet. De beste seg for deretter å investere en halv million kroner hver i firmaet Walkover AS, som var tilegnet å føre konferansen guttene ville skape. I April 2016 ble den første konferansen meldt påbegynt, og blant de store navnene fant vi blant annet Øystein Spetalen, en av Norges desidert mest kjente businessmenn. I November 2016 ble konferansen endelig holdt for over 1000 deltakende. Deriblant var nesten halvparten enten styreledere eller daglige ledere. Sentralbankens leder Øystein Olsen, toppfotballsjefen Nils Johan Semb og Simen Staalnacke var blant de mange kjente navnene som hadde meldt seg på. Dette var rett og slett en suksess uten like.

I Mars påfølgende år så skulle de arrangere The Future of Technology and Sustainability, en konferanse med formål om å undersøke fremtidens teknologi og hvordan den påvirket bærekraften. Med over 700 deltakende skulle denne også bli en stor suksess. Rekorden ble derimot satt i Mai 2017, da riktignok under et webinar. Petter Stordalen holdt da en leksjon for over 12.000 mennesker med sitt webinar. Det er ekstremt gode tall for en så ny tjeneste. Dessuten beveget Oslo Business Forum seg over i podcaster, og med over 60.000 månedlige nedlastinger, så var deres podcast om teknologi en av de mest populære innenfor sitt område. Altså er det ikke bare konferanser som Oslo Business Forum jobber med. De ser nytten av å diversifisere, og det kan se ut som om det lønner seg. Så langt har de nemlig lyktes med så og si alt de har utført, og det skal bli spennende å følge deres reise videre.

November i fjor varmet Oslo Business Forum opp med en konferanse med Gary Vaynerchuk i spissen. Denne tiltrakk seg hele 850 deltakende, og billettene var revet bort på null komma niks. Dette var derimot som sagt bare en oppvarming. Oslo Business Forum har nemlig skumle planer for 2019 som de mest sannsynlig visste om den gang. Sakte men sikkert har de ført inn den ene taleren bedre enn den andre, men i 2019 vil det mest sannsynlig toppe seg. Da kommer nemlig Barack Obama tilbake til Oslo. Denne gangen handler det derimot ikke om fredsprisen. Han skal opptre på Oslo Business Forum og tale foran tusenvis av engasjerte mennesker. Skal du bli en av de mange som ser den tidligere amerikanske presidenten?